ORDU'YA ÇAĞ ATLATACAK PROJELER

Okuduğunuz haber
ORDU TARİH YAZDI

HEZİMETE UĞRADI

Anasayfa   /    SİYASET    /    ORDU TARİH YAZDI

ORDU TARİH YAZDI

Ordu'da yerel seçimler sona erdi.

SİYASET      01 Nisan 2019 - 14:18     0

ORDU TARİH YAZDI

Ordu'da yerel seçimler sona erdi. Ak Parti, Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 16 ilçe belediyesini kazandı. MHP 2, Cumhuriyet Halk Partisi ise bir belediye kazandı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sonucunda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığını Ak Parti adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler ezici bir üstünlükle kazandı.

Ak Parti'den mevcut başkanlar Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya seçimi tekrar kazandı.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ise Ak Parti ile ilk kez seçimlerini kazandılar.  

Cumhur İttifakı kapsamında Çamaş Belediye başkanı MHP'li Mahmut Ayparçası olurken, İkizce Belediye Başkanı da yine MHP'li Osman Kaygı oldu.

CHP'nin Ordu'da olduğu tek belediye ise Gülyalı oldu. Ulaş Tepe, Türkiye'nin en genç belediye başkanı olarak seçimi kazandı. 2014 yerel seçimlerinde 20'de 20 yapan Ak Parti, anlaşma gereği 2 belediyeyi MHP'ye verirken, sadece Gülyalı'yı CHP'ye kaptırdı. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ