BAŞKENTTE BASKETBOL ŞÖLENİ

Okuduğunuz haber
ALTINORDU'NUN SOKAKLARI TARİH KOKUYOR

ÇAYBAŞI-İLKÜVEZ ARASINDA YOL SEVİNCİ

Anasayfa   /    KÜLTÜR SANAT    /    ALTINORDU'NUN SOKAKLARI TARİH KOKUYOR

ALTINORDU'NUN SOKAKLARI TARİH KOKUYOR

Başkan Aşkın Tören'in konumu ve geçmişi ile doğal bir cazibe alanı olan tarihi mahallelerde başlattığı kent kimliği ve estetiği öncelikle çalışmalar rengarenk desenleri, modern çizgileri ve klasik motifleri ile sokakları adeta birer fotoğraf platosuna dönüştürüyor.

KÜLTÜR SANAT      10 Ekim 2022 - 10:12     0

ALTINORDU'NUN SOKAKLARI TARİH KOKUYOR

ALTINORDU’NUN KADİM MAHALLELERİ, TARİHİ DOKUYA UYGUN OLARAK YENİDEN AYAĞA KALKIYOR

Başkan Aşkın Tören’in konumu ve geçmişi ile doğal bir cazibe alanı olan tarihi mahallelerde başlattığı kent kimliği ve estetiği öncelikle çalışmalar rengarenk desenleri, modern çizgileri ve klasik motifleri ile sokakları adeta birer fotoğraf platosuna dönüştürüyor.

Doğal yapısı ve taşıdığı kültürel mirasıyla şehrin hafızası konumunda olan tarihi mahalleleri birbirine bağlayan Aziziye mahallesi Gazi Sokak ve Saray mahallesi Taşlıpınar sokaklar yenilenen yüzüyle şehrin parlayan yıldızı olacak.

TARİHİ GÜZERGAH YEPYENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞTU

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in tarihi mahallelerde sürdürdüğü çalışmalar ile hem yılların sorunları çözülüyor hem kent kimliği ve tarih doku korunuyor hem de modern çizgiler ve estetik dokunuşlar ile sokaklar görsel bir zenginliğe kavuşuyor.  

Şehrin tarihiyle dokusuyla, siluetiyle, mekânın ruhuyla uyumlu sokak yenileme çalışmaları kapsamında; Aziziye, Saray, Zaferimilli, Taşbaşı, Kirazlimanı ve Güzelyalı mahallelerini birbirine bağlayan Gazi Sokak ve Saray mahallesi Taşlıpınar sokaklar alt ve üst yapısı ile sil baştan yenilendi. Altyapı çalışmaları kapsamında 810 metre yağmur suyu hattına kavuşan sokaklarda üst yapı çalışmaları da tamamlandı. 4050 metrekarelik alanda Dekoratif doğal begonit taşlarla yenilenen sokaklar begonit kesitli dekoratif kaldırımları ile de yepyeni bir çehreye kavuştu.

BAŞKAN TÖREN, “TARİHİ SOKAKLARIMIZI BİR RESSAM TİTİZLİĞİ İLE YENİLİYORUZ”

Tarihi mahallelerde yürütülen sokak yenileme çalışmalarını değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Saray ve Aziziye mahallesinden başlayan ve Güzelyalı’ya kadar devam eden önemli bir güzergahta hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarımızı tamamladık. Tarihi mahallelerimizin tarihi sokaklarını tarihi dokuya, kent estetiğine, mekânın ruhuna uygun bir şekilde yenileyerek estetik bir yapıya kavuşturduk. Şehrimizi geçmişten bugüne bağlayan tarihi semtlerimizin zamanın mekânın ruhuna uygun bir şekilde yaşatılması için kent estetiği ve kimliği öncelikli titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bir ressam titizliği ile dekoratif doğal begonit taşlarla döşenen kaldırımlar ve sokakların çeşitli motiflerle bezenmiş estetik görünümü tarihi mahallelerimizi yeniden yerli ve yabancı misafirler için cazibe alanları haline getirecek” diye konuştu.

Tarihi sokaklar yenilenen yüzüyle vatandaşlardan tam not aldı. Hem mahalle muhtarları hem de vatandaşlar yapılan çalışmayı çok beğendiklerini belirterek Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ