DAİRELER SATIŞA ÇIKTI

Okuduğunuz haber
PERSONELE AFET EĞİTİMİ

DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Anasayfa   /    YAŞAM    /    PERSONELE AFET EĞİTİMİ

PERSONELE AFET EĞİTİMİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yerleşkelerinde bulunan hizmet binalarını ve tesislerini olası acil durum ve afetlere karşı hazırlıyor.

YAŞAM      25 Subat 2019 - 16:08     0

PERSONELE AFET EĞİTİMİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yerleşkelerinde bulunan hizmet binalarını ve tesislerini olası acil durum ve afetlere karşı hazırlıyor.

TATBİKATLARLA ÇALIŞANLARIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen tatbikatlar ile doğal afetlere, sınai kazalara, yangınlara, sabotajlara, savaşlara ve terör olaylarının ortaya çıkardığı tehlikeye ve tehditlere karşı çalışanların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Yaşanabilecek her türlü olası acil duruma karşı hazırlıklı olmak için düzenlenen eğitimlerde, çalışanların ve kurumun en az zararla mevcut durumu atlatması, halkın da bu yönde eğitici ve yönlendirici faaliyet ve etkinliklerle bilgilendirilmesi hedefleniyor.

 

2019’UN ACİL DURUM BAŞLIĞI “DEPREM” 

 

Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla hizmet binalarında ve yerleşkelerde olası acil durum ve afetlere karşı hazırlıklı olmak için planlama çalışmaları ilçelerdeki yerleşkelerde tamamlandı. Her yıl yeni bir acil durum başlığı seçilerek eğitim ve tatbikatlar bu başlık altında yapılırken, 2019 yılının acil durum başlığı ise “deprem” olarak belirlendi. 

 

ORDU GEÇMİŞTE DOĞAL AFETLERDEN ETKİLENMİŞ BİR İL

 

Geçmişte yaşanmış acil durum ve çalışmalardan ders çıkararak hazırlıklarını bu ölçüde gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, 1939‘da 7,9 şiddetinde gerçekleşen Erzincan ve 1942 yılında 7,0 şiddetinde gerçekleşen Niksar- Erbaa depremleri örnek gösterilerek yıkıcı etkileri büyük afetlerin daha çok hasara sebep olduğu ifade edildi. Heyelanların her yıl muhtelif ilçelerde yaşandığı, sel afetinin ortalama periyotlarının 3-5 yıl ve yangınların her an yaşandığına dikkat çekilerek bu noktalarda yapısal hazırlıklara önem verildiği ve kurum çalışanlarının afet öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği noktasında bilgilendirildiği belirtildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ