AYBASTILI ESNAF SÖZÜNÜ TUTTU

Okuduğunuz haber
OSKİ SELİN YARALARINI SARIYOR

BAŞKAN AFET BÖLGESİNDE

Anasayfa   /    GÜNDEM    /    OSKİ SELİN YARALARINI SARIYOR

OSKİ SELİN YARALARINI SARIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) ekipleri, yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM      16 Agustos 2018 - 14:54     0

OSKİ SELİN YARALARINI SARIYOR

Fatsa, Ünye ve Çaybaşı ilçeleri başta olmak üzere birçok noktada etkili olan yoğun yağışların ardından, bölgede oluşan hasarların giderilmesi için yoğun mesai harcayan ekipler, içme suyu hatlarını onararak bölgelere sağlıklı su akışını sağladı.

 

VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLİYOR

Selden etkilenen bölgelerde onarım çalışmalarının başladığını ifade den Başkan Enver Yılmaz, “Geçtiğimiz hafta boyunca etkisini gösteren yoğun yağışlar Fatsa, Ünye ve Çaybaşı ilçeleri başta olmak üzere Ordu’nun birçok noktasında su baskını ve sel felaketine sebebiyet verdi. Tahribata uğrayan üstyapıyla birlikte altyapının da zarar gördüğü bölgelere OSKİ ekipleri, zaman kaybetmeden hafta sonu da mesai harcayarak müdahalede bulundu. İlçelerimizde içme suyu hatları onarılarak vatandaşlarımıza içme suyu hizmeti tekrar sağlandı” dedi.

 

ÜNYE’DE İÇME SUYU HATLARI ONARILDI

OSKİ ekipleri tarafından selden hasar gören bölgelerde yapılan çalışmalar kapsamında, afetten en çok etkilenen Ünye ilçesinde ekipler tarafından içme suyu hatlarında onarım çalışmaları tamamlandı. Ünye merkez, Cevizdere, Tekkiraz ve Yeşilkent bölgeleri ile Kuşdoğan, Kuşculu, Saca, Hamidiye, Karşıyaka ve Gölevi Mahallesi’nde bulunan ve hasara uğrayan içme suyu hatları onarılarak bölgeye temiz su akışı sağlandı. Ünye Doğu Atık Su Arıtma Tesisinde meydana gelen arızalar ise gideriliyor.

 

İKİZCE İLÇESİNDE SU ALMA YAPISI TEMİZLENDİ

İkizce ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan su alma yapısında temizleme çalışması yapan ekipler, arıtma tesisine su ulaşımını tekrar sağladı. Su alma yapısının zarar gören perde beton duvarının çalışmalarına devam eden OSKİ ekipleri Koruklu, Uğurlu ve Küçükgöl Mahallesi’nde hasara uğrayan şebeke hatlarını da onararak su akışını sağladı.

 

ÇAYBAŞI’NDA 9 KÖYE İÇME SUYU HİZMETİ SAĞLAYAN SİSTEM YENİLENDİ

Çaybaşı ilçesinde de çalışmalarını sürdüren ekipler, ilçe merkezine ve 9 köye içme suyu hizmeti sağlayıp pompa ve dinamoları değiştirerek hatlara temiz şu akışı temin etti. İlküvez ve beraberindeki 3 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan su alma yapısında ve depolarda sürdürülen çalışmalar ile oluşan hasarlar onarılırken, Çaybaşı su alma yapısında biriken çakıl ve kum temizlenerek mevcut tahribatlar onarıldı.

 

FATSA’DA HASARIN TAMAMI ONARILDI

Fatsa ilçesinde OSKİ ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar ile  Konakbaşı, Meşebükü, Ayazlı, Fatih, Mustafa Kemal Paşa, Hatipli ve Ilıca Mahallesi’nde meydana gelen içme suyu hattı arızaları ile  Yalıköy Mahallesi ve çevresinde ciddi hasar gören içme suyu hatları onarılarak ilçede oluşan tahribatın tamamı giderildi.

 

PERŞEMBE’DE KARAYOLUNA SU BASKINI ÖNLENDİ

OSKİ ekipleri, Perşembe ilçesinde ise selden etkilenen Kurtuluş Mahallesi Çiftlik mevkiinde hasar gören şebeke hatlarının onarım çalışmasına başladı. Öte yandan Medreseönü Mahallesi’nde sel sularının tıkaması sonucunda taşan dere geçişine müdahale eden ekipler, karayolunda oluşabilecek su baskınının önüne geçerek vatandaşların mağduriyetini giderdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ