ALTIN ÇARŞI İÇİN ÖN TALEPLER VE BAŞVURULAR ALINIYOR

Okuduğunuz haber
ORDU'YA YENİ NESİL DURAKLAR

SELİN İZLERİ SİLİNİYOR

Anasayfa   /    YAŞAM    /    ORDU'YA YENİ NESİL DURAKLAR

ORDU'YA YENİ NESİL DURAKLAR

Günümüz teknolojisi kullanılarak tasarlanan yeni nesil duraklar Ordu'ya yeni bir kimlik kazandıracak.

YAŞAM      28 Agustos 2020 - 09:48     0

ORDU'YA YENİ NESİL DURAKLAR

Günümüz teknolojisi kullanılarak tasarlanan yeni nesil duraklar Ordu’ya yeni bir kimlik kazandıracak.

Modern, çağdaş ve şehre vizyon kazandıracak projelerin öncüsü olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, okulların bulunduğu bölgelerde farkındalık yaratmak ve okulların çevresi ile bütünlük oluşturmasını sağlamak için fonksiyonel duraklar tasarladı.

VATANDAŞLARIN TERCİHİNE GÖRE BELİRLENDİ

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından sosyal medya hesabından tanıtılan ve yapılan eleştiriler üzerine tek tek incelenen durak modelleri, gelen öneriler doğrultusunda yeniden tasarlanarak vatandaşların tercihine sunuldu.

 

İLK ETAPTA İKİ NOKTAYA YERLEŞTİRİLECEK

Kamuoyunun talebi doğrultusunda belirlenen iki durak modeli, Ordu’daki okul önlerini renklendirecek. Duraklar ilk etapta Ordu Lisesi ve Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi önüne yerleştirilecek.

 

KENTE YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRACAK

‘Akıllı’ ‘Duyarlı’ ve ‘Sürdürülebilir’ olgulara sahip olması hedeflenen duraklar kente yeni bir kimlik kazandıracağı gibi, kullananların aidiyet duygusunu da güçlendirecek. 4m x 2m x 2.4m ölçülerinde metal, üzeri cam takviyeli plastikten üretilen durakların en önemli özelliği fonksiyonel olması. Bilgi ekranı, duvar rafı, harita, engelliler için sesli anlatım butonu ve kabartma yazı entegre edilen duraklar, güneş enerjisi ile çalışacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ