ERDOĞAN'DAN ŞAHİN'E SERT SÖZLER

Okuduğunuz haber
ORDU ÇEVRE YOLU AÇILDI

ERDOĞAN'A SEVGİ SELİ

Anasayfa   /    YAŞAM    /    ORDU ÇEVRE YOLU AÇILDI

ORDU ÇEVRE YOLU AÇILDI

Ordu Çevre Yolu'nun 1'nci etabı açıldı. Ordu trafiği nefes aldı.

YAŞAM      04 Mart 2019 - 15:08     0

ORDU ÇEVRE YOLU AÇILDI

Ordu Çevre Yolu nihayet açıldı

Ordu Çevre Yolu'nun 1'nci etabı, canlı yayın bağlantısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindekilerin kurdele kesmesi ile hizmete sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanındaki konuşmasının ardından, Ordu Çevre Yolu'nun 1'inci etabının açılışını gerçekleştirdi. Ordu Çevre Yolu'nun 1'nci etabı, canlı yayın bağlantısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindekilerin kurdele kesmesi ile hizmete sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve beraberindekilere teşekkür ederek, 40 dakikalık şehir içi geçiş trafiğinin 10 dakikaya düştüğünü söyledi. Erdoğan, Ordu Çevre Yolu 1. Etap açılışının Ordu'ya hayırlı olmasını diledi. 

Karadeniz Sahil Yolu Projesi hazırlanırken, 1994 yılında, Ordu'nun Altınordu ilçesi merkezinde, 5 kilometrelik şehir içi geçişte dolgu yapılması istendi. Ordulular, yapılmak istenilen şehir içi geçiş projesine karşı çıkarak, binlerce kişiyle yürüyüşler düzenledi. Bunun üzerine projeden vazgeçilerek, KumbaşıBoztepeKarapınar güzergahında farklı proje hazırlandı. Proje çalışmalarına 2007'de başlanılan Çevre Yolu'nun ihalesi, 553 milyon liraya yapılarak, 2012 yılının Temmuz ayında temeli atıldı. Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan yolun ilk etabını oluşturan 10,4 kilometrenin 500 metrelik kısmında oluşan heyelan ise çalışmaları aksattı. Bölgede toplam 75 kilometre uzunluğunda fore kazıklar çakılarak, heyelan için önlem alındı. Yaklaşık 1,9 milyar liraya mal olan Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı tamamlandı. Yolun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçişi de 10 dakikaya indi. Yolun birinci etabında; 6,5 kilometre olan 3 çift tüp tünel, 44 metre uzunluğunda 1 köprü, 2,5 kilometre olan 5 çift köprü, 2'si köprülü olmak üzere 6 kavşak yer alıyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ