ÇEVRE YOLU YIL SONU AÇILIYOR

Okuduğunuz haber
BÜYÜKŞEHİRDEN BÜYÜK MÜDAHALE

YAN BAKMA YÜZÜNDEN ÖLDÜRDÜ!

Anasayfa   /    GÜNDEM    /    BÜYÜKŞEHİRDEN BÜYÜK MÜDAHALE

BÜYÜKŞEHİRDEN BÜYÜK MÜDAHALE

Son yılların en büyük sel felaketlerinden birinin yaşandığı Ordu'da Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

GÜNDEM      10 Agustos 2018 - 12:14     0

BÜYÜKŞEHİRDEN BÜYÜK MÜDAHALE

8 AĞUSTOS SEL FELAKETİ Foto Galerisi

Başkan Yılmaz, en büyük tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devletin bütün kurumlarının selin yaralarının sarılması için seferber olduğunu söyledi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAŞKAN YILMAZ’I TELEFONLA ARADI

Ordu’da sağanak yağışların etkili olduğu batı kesimindeki ilçelerde m2ye yaklaşık 100 kg civarında yağış düşerek, ilin sahil kesimindeki dere ve ırmaklarda sel meydana geldi. Başkan Enver Yılmaz, sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan afetle ilgili Başkan Yılmaz’ı telefonla arayarak bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaraların sarılması için tüm imkânların seferber edileceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY VE İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU ORDU’YA GELDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ordu iline gelerek selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmış durumda. Tüm Ordulu vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Can kaybımız yok, yüksek oranda maddi hasar var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı nettir, tüm maddi hasarlar devletimiz tarafından karşılanacaktır” diye konuştu.

M2YE ORTALAMA 100 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Afet bölgelerinde incelemelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, m2ye ortalama 100 kg yağış düştüğünü söyleyerek, “Sağanak şeklinde olan ve sele dönüşen yağışlar son yıllarda ilimizde sıkça yaşanıyor. Bu tür yağışlar özellikle 15 Temmuz – 15 Ağustos arasındaki tarihlerde görülüyor. Geçen hafta Rize’de sele dönüşen sağanak yağışlar, şimdi de Ordu’da etkisini gösterdi. Yoğun yağış Ünye, Fatsa, Çaybaşı ve İkizce ilçeleri başta olmak üzere 7 ilçemizde etkili oldu. Çaybaşı ve ikizce başta olmak üzere yüksek kesimlere çok ciddi bir yağış oldu. Yağışlardan etkilenen bölgelerde metrekareye ortalama 100 kilogramın üzerinde yağış düştü” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 365 ARAÇ VE 600 PERSONELLE OLAYLARA MÜDAHALE ETTİ

Büyükşehir Belediyesi olarak, yağışlar başlamadan önce gerekli tüm tedbirleri alıp 365 araç ve 600 personelle olaylara müdahale ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Büyükşehir olarak, daha önceki yıllarda edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda yaklaşık bir aydır bu tür olaylar karşısında hangi tedbirleri alacağımızla ilgili çalışmalar yürütüyorduk. AFAD ve Meteorolojinin yapmış olduğu uyarılar doğrultusunda Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınarak üzücü hadiselerin yaşanmasının önüne geçildi. Uyarı yapıldığı andan itibaren Büyükşehir bünyesindeki 365 araç ve 600 personel ile sahada bütün tedbirleri aldık ve 24 saat esaslı olarak çalışmalarımızı yürüttük. İtfaiye ekiplerimiz tarafından Fatsa’dan 120, Ünye’den 20 ve Altınordu’dan gelen 4 ihbara müdahale edilerek vatandaşlarımız güvenli bölgelere tahliye edildi. Ulaşıma kapanan ana arterlerdeki heyelanlar temizlendi, yıkılan menfezlerin yerine geçici yağmur suyu boruları takılarak bu yollar tekrar ulaşıma açıldı. Diğer yerlerde ulaşım, alternatif güzergâhlardan verilmeye başlandı” şeklinde konuştu.

7 KÖPRÜ YIKILDI, 100 CİVARINDA MENFEZDE VE 100 MAHALLE YOLUNDA ZARAR OLUŞTU

Başkan Enver Yılmaz, yağışlar sonrasında 7 köprünün yıkıldığını, 100 civarında menfezin kırıldığını ve yaklaşık 100 mahalle yolunda da hasar meydana geldiğini ifade ederek, “Her ne kadar tedbir alınırsa alınsın, bu tür hadiselerin önüne bir noktadan sonra geçemiyorsunuz. Muhtelif bölgelerde 7 köprü yıkıldı, 100 civarında menfezde zarar oluştu ve yaklaşık 100 mahalle yolunda aşırı yağış nedeniyle ciddi sorunlar meydana geldi. Toplamda 3.400 km yol hasarlar nedeniyle trafiğe kapandı ancak yağışların yıkıcı etkisi Ünye ilçemizde Cevizdere mevkiindeki köprünün yıkılmasıyla kendisini gösterdi. Karadeniz sahil yolundaki Cevizdere Köprüsü’nün yıkılması bu olayın sembolü oldu. En büyük tesellimiz can kaybı yaşanmamış olmasıdır. Yağışlar nedeniyle mahsur kalan bütün vatandaşlarımız kurtarıldı. Yıldırım düşmesi sonucunda 1 kişi olmak üzere, 7 yaralı vatandaşımız var. Çok şükür onların da hayati tehlikesi bulunmuyor. Fındık mevsiminde olmamız sebebiyle birçok ilçemizde yaşanan sağanak yağış harmandaki fındıkları da alıp götürdü” dedi.

YIKILAN KÖPRÜNÜN TRAFİĞE KAPATILMASI MUHTEMEL BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Yıkılan köprünün daha önceden tedbir olarak trafiğe kapatılmasının muhtemel bir faciayı önlediğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Irmak yatağında su seviyesinin artması sonrasında köprünün trafiğe kapatılması muhtemel bir facianın da önlenmesini sağladı. Yıkılan köprünün eski tarihli bir yapı olması nedeniyle ırmak yatağında birden fazla ayağı bulanıyor. Diğer tarafındaki köprü ise yeni yapılması ve ayaklar arasındaki mesafenin daha fazla olması sebebiyle gelen selden etkilenmemiş durumda ancak yıkılan köprünün bir set vazifesi görerek yeni sorunlara yol açmaması için acilen bulunduğu yerden kaldırılması için çalışma başlatacağız. Tek tesellimiz can kaybının olmayışıdır. Bu vesileyle de aşırı yağış sonucu yaşanan sel felaketinden ve heyelandan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ