BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE EĞİTİM

Okuduğunuz haber
BAŞKAN HİLMİ GÜLER'DEN ÖRNEK PROJE

PLAN, PROGRAM, KOORDİNASYON

Anasayfa   /    EĞİTİM    /    BAŞKAN HİLMİ GÜLER'DEN ÖRNEK PROJE

BAŞKAN HİLMİ GÜLER'DEN ÖRNEK PROJE

Dr. Mehmet Hilmi Güler, özel öğretim kurslarına gitme imkânı elde edememiş ama branşlarında iyi olan 81 öğrenciye özel kurs imkânı sağladı.

EĞİTİM      08 Mayis 2019 - 11:06     0

BAŞKAN HİLMİ GÜLER'DEN ÖRNEK PROJE

Altınordu’da pilot proje olarak başlayan çalışma gelecek yıldan itibaren il geneline yaygınlaştırılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde Ordu Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve 1.000 kişilik öğrenci yurdunu Ordu’ya kazandırarak eğitim alanında önemli bir boşluğun doldurulmasını sağlayan Başkan Güler’in eğitime olan hassasiyeti bir kez daha ortaya çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2006 yılında Ordu Üniversitesi’ni Ordu’ya kazandırarak bugün 25 bini bulan öğrencinin burada eğitim görmesine imkân sağlamıştı. Üniversitenin 11 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu haline gelmesini sağlayan Başkan Güler şimdide Altınordu ilçesinde özel öğretim kurslarına gitme imkânı elde edememiş ama branşlarında iyi olan 81 öğrenciye özel kurs imkânı sağlıyor.

ÖĞRETMENLER BİLE GÖNÜLLÜ OLDU

15 Nisan’da başlayan “Birlikte Başaracağız Projesi” kapsamında Altınordu ilçesindeki 7 okuldan üniversiteye hazırlanan ancak özel öğretim kurslarına gitme imkânı bulamayan öğrenciler belirlendi. Cumhuriyet Anadolu Lisesinden 10, Fatih Anadolu Lisesinden 17, Şehit Sefa Kabakkaya İmam Hatip Lisesinden 10, Altınordu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden 12, Ordu Lisesinden 9, Başöğretmen Anadolu Lisesinden 12 ve Atatürk Anadolu Lisesinden 11 öğrenci olmak üzere 81 öğrenci eğitim görmek için kursa çağırıldı. 12 öğretmen, 1 kurs yöneticisi ve 1 yardımcı personel olmak üzere 14 öğretmen ve personel herhangi bir ücret talep etmeden kursa katkıda bulunmak için başvuruda bulundu. Üçüncü haftası biten kursta 81 öğrenciden 21’i sayısal, 20’si sözel, 22’si eşit ağırlık, 18’i yabancı dil branşlarında bir nevi “özel devlet kursuyla” üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

Hafta sonu yapılan bu kurslarda öğrencilere üniversite sınavlarında çıkan konularla ilgili hızlandırılmış tekrar, özel teknik ve soru çözüm yöntemleri gibi hususlarda önemli çalışmalar yapılarak destek veriliyor.

Öğrencilere sadece ders değil aynı zamanda her an rehberlik hizmetlerinin de sunulduğu kurs merkezinde, materyal desteği ve ödenen ücretler Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile destek protokolü imzalayan Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor.

14 Haziran’a kadar devam edecek projenin 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 8.sınıfları da kapsayarak daha geniş bir kitleyle devamlılığının sağlanması hedefleniyor.

BAŞKAN GÜLER, “PROJEYİ BÜYÜTECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Kız Meslek Lisesinde verilen kursu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Güler, yaptığı açıklamada söz konusu projenin ilk etapta pilot bölge olarak belirlenen Altınordu ilçesinde başladığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Şu anda Altınordu ilçemizde pilot uygulama olarak başlattığımız bu çalışmayı seneye inşallah daha çok sayıda öğrenci ve birçok kurs merkezi ile açacağız. Aslında yaptığımız çalışmaya bir anlamda özel devlet kursu diyebiliriz. Bizim için en büyük ödül bu çocuklarımızın üniversiteyi kazanması olacaktır” dedi.

Belediyenin görevinin sadece yol, asfalt, kaldırım olmadığını tekrarlayan Başkan Güler, “Belediye olarak ekonomik, sosyal ve istihdam projeleri uyguladığımız kadar eğitim alanında da başarılı öğrencilerimizin yetiştirilmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ