BÜYÜKŞEHİRDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANLAMLI DESTEK

Okuduğunuz haber
2021 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN!

TAYFUN GÜRSOY PARKI CEZBEDİYOR

Anasayfa   /    YAŞAM    /    2021 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN!

2021 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN!

Yeni yıl arifesinde eski yıla ve yeni yıla dair genellikle iyi temenni mesajları verilmesi adettendir. 

YAŞAM      04 Ocak 2021 - 14:47     0

2021 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN!

2021 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN!

Yeni yıl arifesinde eski yıla ve yeni yıla dair genellikle iyi temenni mesajları verilmesi adettendir. 

İnsanların birbirlerine ve yaşadıklar dünyaya dair iyi niyetli olması ve bunu dillendirmesi önemli ve anlamlıdır.

İnsan, merhemdir insanın yarasına...

2020 yılı bundan sonraki çağlarda felaketlerle anılan bir yıl olarak yerini alacak ne yazık ki! Birçok felakete şahitlik ettiğimiz bu yıla damgasını vursansa Koronavirüs pandemisi oldu. Artık “Koronadan Önce” ve “Koronadan Sonra” şeklinde bir zaman mevhumu oluşmaktadır. 

Tüm dünya bu ölümcül tehditin çemberindeyken yüzbinlerce insan hayatını kaybetti ve ne yazık ki kaybetmeye de devam ediyor. Bildiğimiz, yaşadığınız ve doğru bulduğumuz her şey artık “Normal” olmaktan çıktı. Şimdiki ve gelecekteki normallerimiz ters yüz oldu. Yeni normaller şekilleniyor ve bu yeni normaller, hayatı her yönüyle yeniden dizayn etmektedir. Gelecek yıllar sosyo- ekonomik anlamda reform yılları olacaktır. 

Bir tek nefesi sağlıklı alıp da verebilmenin anlamını ve önemini test etti koca dünya. Ve yine tüm dünya, din, dil, ırk ve coğrafya ayrımı gözetmeksizin birbirine nefes olmaya çalıştı. 

2020 yılı belki de dünyada yeni bir çağın başlangıç eşiği olacaktır. Savaş ekonomilerinin, enerji savaşlarının, etnik ayrılıkçı taleplerin artık geçerliliğini yitirdiği; bilimsel çalışmaların insanlığa yaşam alanı açacağı, üretim ve bölüşüm esaslı bir yapının öne çıktığı çağ başlayacaktır. Tarımsal üretim, gıda güvenliği, kaliteli su ve elbette medikal sektörü bundan sonraki dönemlere damgasını vuracaktır. 

Sürece dair birçok komplo teorisi üretildi ve dahi üretilmektedir ancak tek gerçek varsa o da virüsün ölümcül varlığıdır. Salgın, dünyanın  en zengin ülkesindeki en lüks plazmanın en son katındaki akıllı rezidansta yaşayanları da Afrika’nın en ilkel kabilesinde derme çatma bir barakada yaşayanları da ayırmaksızın tedirgin etmiş, enfekte etmiş, canına kastetmiştir. Ölüm herkese aynı mesafede durmaktadır. Tam anlamıyla “Küresel” bir felaket yaşanmaktadır. Aşı çalışmaları tüm dünyada devam ederken ülkemizde ve tüm dünyada sağlık çalışanları destanlar yazmaktadır. 

Koronavirüs pandemisi, bilimin, bilimsel çalışmaların ve bu alana yatırım yapılmasının önemini, anlamını ortaya koymuştur. 

Bilim, iyi günde de kara günde de insanlığın tek ve en sadık dostudur!

Tam bu noktada “İlim Çin’de de olsa arayınız” diye buyuran hadisi şerife dikkat çekmek isterim... Yine Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” vecizi de bugünümüze ışık tutmalıdır. Hem dinen hem de devlet kültürümüz bilimi övmekte, önemsemekte, öne çıkarmaktadır. 

Bu türden büyük felaketler, siyaset yapılacak, siyaset devşirilecek zamanlar değildir. Söz konusu olan insanlık ve insanlığın geleceğidir. İşte bu akli ve vicdani karineyle olaya yaklaşmalıyız. Bu anlayış içerisinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza; hükümetimize  ve Sağlık Bakanlığımıza, samimi niyet ve çabalarını ortaya koyan herkese, bu süreçteki çabaları için teşekkürü de bir borç bilirim.  Bu küresel felaketle mücadele günlerinde bizim için parti, siyasi görüş ve grup gibi farklılıkların önemi yoktur. Her şey insanlık ve gelecek içindir! 

2021 ve sonrasındaki yılların niteliğini pandeminin seyri belirleyecektir. Temennimiz bu felaketi sona erdirecek aşının bir an evvel bulunmasıdır. Şuursuzca “Aşı karşıtlığı” pompalanmasını da tehlikeli buluyor bu hususta da bilimin klavuzuluğuna teslim olmak gerektiğine inanıyoruz.  

Allah, tüm insanlığı bu felaketten bir an evvel kurtarsın!

Devlet millet el ele vererek, birlik ve dayanışma içinde üreterek ve bölüşerek diri kalabiliriz, iri kalabiliriz. 

Her şeye rağmen geride kalan 2020 yılının iyi yönleriyle hatırlanmasını,  2021 yılının tarifsiz güzelliklerle dolu olmasını niyaz ve temenni ederek tüm insanlığın yeni yılını kutlarım. 

Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli ömürler dilerim! 

Saygılarımla 
Ziver KAHRAMAN 
Yönetim Kurulu Başkanı

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ